Dit doen wij voor werkgevers

Wij geven onafhankelijk en kosteloos advies over de ontwikkeling van medewerkers. Ook adviseren we over financiële regelingen en weten we alles over leerbedrijven. Wij komen graag met u in contact!

Werkgevers

Leven Lang Ontwikkelen

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Door de gestegen levensverwachting en pensioenleeftijd moeten we langer en duurzamer doorwerken. Dit heeft grote gevolgen, voor werknemers, zzp’ers, werkzoekenden, maar zeker ook voor werkgevers. Ons motto is dan ook: blijf een leven lang ontwikkelen.

Het Leerwerkloket Zaanstreek Waterland ondersteunt werkgevers bij het opleiden of bij- en omscholen van medewerkers. Bijvoorbeeld met advies over duurzame inzetbaarheid of herplaatsing bij personeelstekorten. En wist u dat u als werkgever met een leerbaan in aanmerking kunt komen voor subsidies? Wij kunnen u helpen op het gebied van:

Samen met u onderzoeken we welk opleidingstraject past bij de opleidingsbehoefte van uw bedrijf en uw medewerkers, en welke opleider daarvoor het meest geschikt is. Ook kunnen we vertellen hoe u een erkend leerbedrijf wordt.

Leren en werken

Leren op de werkvloer komt steeds vaker voor. Denk aan leerbanen, duale studies of maatwerktrajecten. Een leerbaan is een stage of baan bij een (erkend) leerbedrijf, waarbij werken en het volgen van een opleiding worden gecombineerd. Leerbanen zijn gekoppeld aan opleidingen in het mbo of het hbo.

In het mbo zijn alle opleidingen een combinatie van leren op school en leren in de praktijk. Er zijn verschillende leerwegen:

  • De beroepsopleidende leerweg (BOL): de deelnemer/leerling brengt het grootste deel van de opleiding op school door. 
  • De beroepsbegeleidende leerweg (BBL): de deelnemer werkt drie of vier dagen per week in uw bedrijf, de overige tijd wordt er theorieonderwijs op school gevolgd.
  • Derde leerweg: een werkende of werkzoekende deelnemer combineert werken in de praktijk met een (deel van een) mbo-opleiding. Dit wordt afgerond met een mbo-diploma, een mbo-certificaat of een praktijkverklaring.

Erkend leerbedrijf

Er zijn verschillende voordelen om een erkend leerbedrijf te worden:

  • Uw bedrijf straalt deskundigheid, vakbekwaamheid en professionaliteit uit.
  • Een leerling kan u een hoop werk uit handen nemen.
  • Een leerbedrijf vormt een onmisbare schakel tussen praktijk en onderwijs.
  • U blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs.
  • Een leerling in uw bedrijf kan fiscale voordelen met zich meebrengen.
  • Het biedt de mogelijkheid om uitvoering te geven aan doelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Adviesgesprek aanvragen

Meer weten over de mogelijkheden van een leerbaan? Of heeft u vragen over de scholing van uw personeel? Wij adviseren u graag. Neem contact op met onze adviseur Esther Flinterman of vraag een adviesgesprek aan via onderstaand formulier.

Bent u een erkend leerbedrijf?
De privacy-verklaring vind je achter deze link. De pagina opent in een nieuw venster.
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te delen, zodat er contact met mij kan worden opgenomen.

Als je geen toestemming geeft, kan dit formulier niet verstuurd worden. Je kunt dan contact opnemen met het Leerwerkloket via  zaanstreekwaterland@leerwerkloket.nl
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.