Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

De Vacaturebank Zaanstreek-Waterland hét online platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten op basis van skills en competenties in plaats van diploma's en ervaring staat nu live!
Afbeelding
vacaturbank
De WSP Vacaturekrant van week 14 staat online, met in deze editie o.a. aandacht voor de vacature Productiemedewerker bij een bierbrouwerij in Purmerend.
Afbeelding
week 16
Maak gebruik van de vele voordelen van verschillende regelingen.
Afbeelding
Financiele regelingen voor werkgevers
Wil jij beter worden in het schrijven van een goede sollicitatiebrief? Of handiger worden met de computer? Check dan de tips op www.doemeermettaal.nl.
Afbeelding
Tips voor een goede sollicitatiebrief
De MBO Raad heeft een praatplaat ontwikkeld: ‘Via de best passende mbo-leerroute op weg naar duurzame inzetbaarheid’. In deze praatplaat staat het inclusief advies - aan de voor- en achterkant van een mbo-leerroute – centraal.
Afbeelding
Praatplaat
Ondanks de afnemende banengroei in 2023 en 2024, blijft de arbeidsmarkt krap blijkt uit de recent gepubliceerde arbeidsmarktprognose van UWV. Om nieuwe medewerkers aan te kunnen trekken is het voor werkgevers nu extra van belang de juiste wervingsmethode in te zetten.
Afbeelding
wervingsmethode
Veel sectoren kampen met personeelstekorten. De gevolgen van die tekorten overstijgen in sommige gevallen de sector zelf. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kinderopvang. Kinderopvang stelt ouders in staat om betaald werk te verrichten. Omgekeerd kan het zo zijn, dat mensen niet of minder werken omdat er geen plaats is bij de kinderopvang.
Afbeelding
kinderopvang
Praktijkleren is een mooie leerweg voor mensen die géén MBO diploma of certificaat kunnen behalen maar die wel willen werken aan hun scholing én hun positie op de arbeidsmarkt. De flyer kan gebruikt worden in de gesprekken met iedereen die uitgevallen is in het reguliere onderwijs maar wel graag wil werken aan zijn of haar ontwikkeling.
Afbeelding
praktijkleren
Vanuit het Landelijk Team Leerwerkloketten is het basispakket Leerwerkloket opgesteld. Dit document is opgesteld omdat er vragen kwamen uit de regio over de ‘basisdienstverlening’ van de Leerwerkloketten, er behoefte is aan een overzicht en ook omdat het Landelijk Team veel voordelen ziet in een beschrijving van hun dienstverlening.
Afbeelding
v3
Je weet dat je het werk dat je nu doet niet lang meer kunt doen. Misschien bestaat je baan straks niet meer door automatisering of een reorganisatie of je ziet geen uitdaging meer en vindt je werk niet meer leuk. Wacht niet tot je baan en motivatie echt zijn verdwenen. Dit is het juiste moment om te gaan ontdekken wat je nog meer kan!
Afbeelding
doe de test
Voor het volgen van scholing bestaan er verschillende regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Afbeelding
regelingen
Als bewijs voor wat zij de afgelopen periode op de werkvloer hebben geleerd, ontvingen op 18 september vijf metselaars van HSB Bouw op feestelijke wijze een praktijkverklaring. Een officieel en ook voor andere werkgevers herkenbaar mbo-document. Voor dit project hadden HSB/Deurwaarder Volendam, Regio College en Leerwerkloket Zaanstreek-Waterland de handen ineengeslagen.
Afbeelding
metselaars
Per september 2020 heeft de overheid voor iedereen gratis bijscholing beschikbaar gesteld. Op deze pagina leggen we je uit hoe je snel een cursus vindt die bij je past. Wil je je liever helemaal laten omscholen? Dan is het volgen van een BBL-opleiding misschien wat voor jou. 
Afbeelding
opleiding of cursus
Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu. Dan is het een goed idee om iets nieuws (bij) te leren. Van een korte cursus om je verouderde kennis te updaten tot een complete, meerjarige omscholing; er is van alles mogelijk.
Afbeelding
opleiding