Het Leerwerkloket Zaanstreek Waterland geeft onafhankelijk en kosteloos advies. Of je nu werknemer, zzp'er, werkzoekende, scholier, student of werkgever bent. Voor alles wat je wilt weten over leren en werken.

 

 

 

 

 

Praktijkleren met de praktijkverklaring

Soms is het halen van een mbo-diploma of certificaat nog even niet haalbaar. Dan kan praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo uitkomst bieden. Het biedt werkzoekenden of werkenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een kans om werk te vinden of om aan het werk te blijven.

Bij een praktijklerentraject gaat het om een leerbaan, waarbij leren en werken worden gecombineerd. De deelnemer volgt een korte mbo-scholing voor praktische werkzaamheden op maat, die hij of zij volledig op de werkvloer kan aanleren. Dit wordt afgerond met een verklaring van het mbo dat de deelnemer in staat is om de werkprocessen uit te voeren. Deze praktijkverklaring is ook herkenbaar voor andere werkgevers en onderwijsinstellingen. Op deze manier kan praktijkleren een mooie opstap zijn naar een (andere) baan of naar doorleren en een verdere ontwikkeling van de deelnemer binnen het mbo.

Voor dit traject zijn altijd nodig: een kandidaat, een erkend leerbedrijf en een mbo-instelling. Andere betrokken partijen zijn dan bijvoorbeeld Leerwerkloket, UWV of gemeente.

De voordelen

  • Bij praktijkleren met de praktijkverklaring leren (nieuwe) werknemers nieuwe en relevante vakvaardigheden, waarvoor zij een praktijkverklaring ontvangen.
  • Het geeft werkgevers de mogelijkheid tot bij- en omscholing van de eigen medewerkers. Dit verhoogt hun inzetbaarheid en draagt bij aan de ontwikkeling van zowel het bedrijf als de medewerkers. Ook biedt het werkgevers de kans op het aantrekken en zelf opleiden van níeuwe medewerkers.
  • Voor werknemers en werkzoekenden betekent het behalen van een praktijkverklaring vaak een opstap tot doorleren, wat eerder niet haalbaar leek. Hiermee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Aan een praktijklerentraject zijn geen kosten verbonden. Meer weten? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Meer informatie over praktijkleren

De privacy-verklaring vind je achter deze link. De pagina opent in een nieuw venster.
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te delen, zodat er contact met mij kan worden opgenomen.

Als je geen toestemming geeft, kan dit formulier niet verstuurd worden. Je kunt dan contact opnemen met het Leerwerkloket via  zaanstreekwaterland@leerwerkloket.nl
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.